A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete a híres Vándor bika trófeáját mintázó pajzs alakú védjeggyel a "Magyar szürkemarha hús „ (OFJ) felhasználásával készült termékeket kívánja támogatni.

A rendszer célja, hogy a tenyésztők és/vagy partnerük által gyártott és forgalmazott, igazolhatóan "Magyar szürkemarha hús˝ (OFJ) felhasználásával készülő termékek minőségi megkülönböztetéshez jussanak.

A védjegy garantálja, hogy a választott termék valóban fajtaazonos húsból készült, mivel az "Eredeti magyar szürkemarha termék" kizárólag olyan termékre kerülhet fel, amely bizonyítottan a magyar szürke szarvasmarha fajtájú állatból származik.

Azon egyedek, melyekre tenyésztőjük „Fajtaazonossági igazolást” vált ki, automatikusan és visszavonhatatlanul levágott státuszba kerülnek az Egyesület törzskönyvi rendszerben. Erre azért van szükség, hogy az MSzTE - ETT egy egyedre csak egyszer, közvetlenül a vágás előtt adjon ki igazolást. A vágóhídra kerülő egyedek "Fajtaazonossági igazolással" bejelentett ENAR száma ezzel egy időben bekerül a Tanúsító testület által üzemeltetett, SMS alapú ellenőrző rendszerbe. Ezzel a szolgáltatással az MSzTE - ETT lehetővé teszi a kereskedelmi lánc bármely elemének (kis-, és nagykereskedő, fogyasztó), hogy azonnal könnyedén ellenőrizhesse a termék alapanyagának eredetét. Az SMS a fajtaazonossági igazolás digitális kivonatának minősül!

Az MSZTE Kft. által kiadott „Eredeti magyar szürkemarha tanúsítvány” szavatolja, hogy a terméket, illetve a tőkehúst kizárólag "Magyar szürkemarha hús"(OFJ) minősitéssel rendelkező alapanyagból állították elő.

Vendéglátó partnereink által megrendelt tőkehúsoknál a tanúsítvány 3 hónapig érvényes!