A Szürekmarhahús oldal az MSZTE Kft. hozta létre, melyet a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete (MSZTE) tulajdonában áll. www.mszte.hu Cégünk feladata, a Szürkemarha népszerűsítése, és a szürkemarha húsának, illetve az abból készült termékek piacra juttatása.

Szürkemarha állomány elérte az a mennyiséget, hogy már nem csak a fajta mentésre, és mint szép Hungarykumra gondoljunk, hanem már, mint értékesíthető árualapra is. A szürkemarha húsa, egy sokoldalú, finom, és egészséges alapanyag, melyet rengetegféleképpen el lehet készíteni.

2021 évtől éves szinten mintegy 1000 tonna friss/fagyasztott húst és készítményt tudunk a magyarországi gasztronómia és kereskedelem részére elérhetővé tenni. Terveink között szerepel párizsi, virsli, sonka, kenőmájas és egyéb népszerű termék legyártása.

A nóvum megtartása jegyében, termékeink szója, glutén, és sertéshús mentesek

Rendkívül fontosnak tartjuk a Szürkemarha hús elterjedését a magyarországi gasztronómiába. Célunk, hogy az éttermek palettáján, méltó helyre kerüljön, és ez által hazánkba újra népszerű legyen a marhahús fogyasztás ezeréves tradíciója.