Szürkemarha vacsora a 21-ben!

2021. JÚNIUS 9., SZERDA, 19:00 UTC+02–22:00 UTC+02

21 Magyar Vendéglő 

Valami igazán különlegessel készülünk a 21-ben nyár elején.
Június 9-én egy rendhagyó, kötetlen, nem szigorú érkezéshez kötött szürkemarha vacsorát rendezünk éttermünkben. A finom ételeket a 21-re legjobban jellemző borok kísérik.
Sok szeretettel várunk az este folyamán kötetlenül 19:00 és 22:00 között.
ÉTELSOR:
 ★ Tatár, kapribogyó, savanyú uborka, ropogós won-ton keksz & dijoni mustár - Etyeki Kúria Etyeki Rosé 2020
 ★ Rántott nyelv, spenótfőzelék - Attila pince Egri Chardonnay 2014
 ★ Gulyás lábszár, csipetke & friss petrezselyem - Wassman Villányi Portugieser 2017
 ★ Lassan párolt pofa, csicsókapüré, ropogós articsóka, gyöngyhagyma & vörös boros jus - St. Andrea Egri Bikavér Hangács 2017
 ★ Vaníliás Panna Cotta - eper kompót & ropogós szürkemarha hájas tészta morzsa - Pelle Tokaji Aszú 6 puttonyos 2014
 
Az ételsor ára: 16.800 Ft
A borsor ára: 8.200 Ft (A borsor választása opcionális.)
+ szervízdíj
 
Asztalfoglalás: 
+36 1 202 2113
hello@21restaurant.hu

Mit kell tudni a szürkemarháról?
A magyar szürkemarha valódi hungarikum, amely szépségével, szilajságával, őserőt sejtető impozáns megjelenésével az Alföld világszerte ismert jellegzetességeihez tartozik.
Szeretnénk Nektek megmutatni a szürkemarha húsának különböző felhasználási módjait egy kötetlen vacsora keretein belül, jó borok társaságában.

Az online esemény részletei:

  1. ⦿ Nyilvános Bárki a Facebookon vagy azon kívül
  2. ⦿ Díj: ingyenes
  3. ⦿ 21 A Magyar Vendéglő

 

A szürke 5 árnyalata - kerti borvacsora Kovács Antival!

2021. JÚNIUS 5., SZOMBAT, 18:30 UTC+02–22:00 UTC+02

Szuterén Gasztrotér 

Borvacsoránkon az egyik főszereplő a szürkemarha lesz. Megmutatjuk többféle árnyalatát, milyen változatosan lehet elkészíteni és tálalni ezt a remek alapanyagot.

Másik főszereplőnk Kovács Anti sommelier, aki olyan szenvedéllyel mesél a borokról, hogy akárhányszor meghallgatnánk. A fogásokhoz természetesen ezúttal is ő ajánlotta és személyesen ő tölti poharaitokba a pazar borokat.
 
Menü- és borsor:
Kakukkfüves májpástétom, borzselé - Márton Birtok Tokaji "CsakTállya" 2018
Hátszín borskéregben, mustáros saláta sült zöldségekkel- Tánczos pince Tagyoni Szürkebarát Rosé 2019
Borscs roppanós zöldségekkel, omlós marhahússal - Vértes pince Etyeki Siller 2019
Marhaburger házi kovászos buciban, rebarbara chutney, savanyított lilakáposzta - Kohári pince Egri Retur cuvée 2018
Epres krémes szelet, habcsók - Vayi Borászat Tokaji Vayi Cuvée 2018
 
A részvételi díj: 15.900 Ft/fő, amely tartalmazza a teljes menüsort borokkal, egy üdvözlőitalt és -falatot, valamint a szódavízfogyasztást.
 
A résztvevők létszáma limitált, ezért előzetes foglalás szükséges!
 
Asztalfoglalás: 
m.me/szuteren.gasztroter
szuteren.lakasetterem@gmail.com
+36303987029

Az online esemény részletei:

  1. ⦿ Nyilvános Bárki a Facebookon vagy azon kívül
  2. ⦿ Díj: ingyenes · Időtartam: 3 óra 30 perc
  3. ⦿ Szuterén Gasztrotér